Home » » Kıymalı yufka böreği tarifi

Kıymalı yufka böreği tarifi

4 adet yufka
1 su bardağı süt
1 adet yumurta

İçi için:

400 gram kıyma
2 adet soğan
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Yapılışı: Soğanları rendeleyip tereyağında tavada 5 dakika sote edin. Üzerine kıymayı ekleyip 5 dakikada daha kavurun. Ocaktan alıp baharatlarla kıyılmış maydanozu ekleyin ve biraz soğumaya bırakın. Yufkaların bir tanesini tepsiye koyun, üzerine süt ve yumurtayı çırpıp bir miktarıyla ıslatın. İkinci yufkayı üzerine koyun ve kıymalı iç malzemeyi ince bir kat halinde döşeyin. Üzerine üçüncü yufkayı koyun ve sütle ıslatın. Dördüncü yufkayı da üzerine koyup tepsinin kanarından taşan kısımları kesin ve üzerine düzgünce yerleştirin. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Deniz Malzemeleri Av Malzemeleri . All Rights Reserved