Popüler Yayınlar

Yoğurtlu semizotu

18 Mayıs 2011 Çarşamba

Malzemeler

1 su bardağı yoğurt
4 diş sarımsak
1 demet semizotu
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Semizotunu iyice yıkayıp kurulayın. Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp semizotlarıyla karıştırın. Servis tabağına koyup üzerine zeytinyağı gezdirip dereotuyla süsleyip servis yapın.

Amerikan salatası

Malzemeler

Mayonezi için:
3 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı hardal
1 tutam tuz
1 su bardağı zeytinyağı
Garnitür için:
6 adet salatalık turşusu
2 adet haşlanmış havuç
3 adet haşlanmış patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye

Yapılışı:

Mayonezi yapmak için yumurta sarılarını temiz ve kuru bir kaba kırın. Hardal, tuz ve çok az zeytinyağıyla karıştırın. Kalan zeytinyağını, kesilmemesi için sürekli karıştırarak ip gibi akıtıp yumurtalı karışıma yedirin. Haşlanmış patatesi, havucu, salatalık turşusunu küp küp doğrayın. İçine haşlanmış bezelyeyi ve mayonezi ekleyip karıştırın. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.

Elmalı kurabiye (ÇAY SAATİ)

Malzemeler

200 gr tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
İçi için:
2 adet elma
4 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Üzerine:
Pudra şekeri

Yapılışı:

Hamur için tüm malzemeyi yumuşak bir hal alıncaya kadar yoğurun. 10 dakika dinlendirin. İçi için; elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Bir tavada suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Üzerine dövülmüş ceviz, tarçın ve şeker ekleyin. Soğumaya bırakın. Dinlenmiş hamuru unlanmış tezgâhta açıp üçgen şeklinde dilimlere ayırın. Soğumuş elmalı harcı geniş ucuna koyup rulo şeklinde sarın. Tepsiye dizin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Biberli tavuk ruloları

2 kişilik
Malzemeler

1'er adet yeşil ve sarı dolmalık biber
1 adet kırmızıbiber
1 adet tavukgöğsü
1 diş sarımsak
1 tutam köri
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Tavukgöğsünü altı parçaya bölün. Çok ince dövün ve dövülmüş sarımsak ve köri ile kırmızı közlenmiş biberi tavukların içine sarıp iple bağlayın. Tavada tereyağında 6 dakika kızartın içinin iyi pişmesini isterseniz 200 derecede fırında 10 dakika daha pişirin. Bir tabağa tavukları yerleştirerek servis yapın.

Zeytinyağlı enginar (DİYET)

6 kişilik
Malzemeler

6 adet enginar
1 adet havuç
2 adet patates
1 çay bardağı bezelye
15 adet arpacık soğan
5 adet kesme şeker
1 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı un
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
Dereotu, tuz

Yapılışı:

Havuç ve patatesleri temizleyerek, doğrayın. Arpacık soğanları ayıklayın. Enginarları, sapları yukarı gelecek şekilde tencereye yerleştirin. Üzerine havuç, bezelye, soğan, kesme şeker, limon suyu, un, zeytinyağı ve tuzu ilave edin. Suyunu ekleyip, ocağa koyun. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
 
Copyright © 2011. Deniz Malzemeleri Av Malzemeleri . All Rights Reserved