Popüler Yayınlar

Çilekli Wafell Tarifi

28 Haziran 2011 Salı

Elif Korkmazel Çilekli Wafell Tarifi 4 kişilik
Malzemeler

Wafell için:1 çay bardağı mısır nişastası
4 çay bardağı un
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
4 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
Çilek sosu için:200 gram çilek
1 çay bardağı su
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı buğday nişastası

Yapılışı: Öncelikle wafellı hazırlamak için yumurta, eritilmiş tereyağı ve süt iyice çırpılır içine kuru malzemeleri koyun. Harcı koyu bir kıvamda hazırlayın. 15 dakika dinlendirip wafell pişirme makinesinde pişirin. Sos için yıkanmış çilekleri bir tavaya koyun ve üzerine su, şeker ilave edin. Bir taşım kaynayınca, koyu bir sos kıvamı için nişastayı biraz sulandırıp içine dökün. Hemen ocaktan alıp karıştırın ve soğutun. Hazırladığınız wafella beraber servis yapın. İstenirse dondurma ya da kremayla süsleyip servis yapılır.

Yeni Gelin Salatası

6 kişilik Yeni Gelin Salatası Elif Korkmazel Malzemeler

Yarım demet dereotu
4 adet teze soğan
1 demet nane
1 su bardağı süzme yoğurt
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı: Sarımsakları rendeleyip ezin ve süzme yoğurtla karıştırın. İnce kıyılmış dereotu, nane ve taze soğanı bu yoğurtlu karışıma ekleyin. Üzerine zeytinyağını koyup iyice karıştırın ve servis tabağına alın. Nane yaprağı ve domatesle süsleyin.

Soya Soslu Tavuk Izgara

Soya Soslu Tavuk Izgara Elif Korkmazel Tarifleri
300 gram ince dövülmüş tavukgöğsü
1 adet sivri biber
1 adet sarı biber
4 çorba kaşığı soya sosu
1 adet soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı şeker
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Yapılışı: İnce dövülmüş tavuk etlerini iki parmak eninde kesin. Derin bir kabın içine koyup üzerine sıvı yağı, soya sosu, şeker, baharatlar ve soğan suyu ilave edin. 2 saat bekletin. Izgarada iki yüzünü de 7 dakika pişirin. Biberleri de dilimleyip ızgara yapın. Tabağa kat kat dizip sıcak servis yapın.

Sepet Poğaça Tarifi

Elif Korkmazel Sepet poğaça 12 kişilik Malzemeler

2 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un

İçi için: 100 gram beyaz peynir
6 dal maydanoz
3 çorba kaşığı lor peyniri

Yapılışı: Derin bir kabın içine yumurta, yoğurt, tereyağı ve sıvı yağı koyup karıştırın. İçine kabartma tozu, karbonat, tuz ve bir miktar unla, hamuru kulak memesi kıvamında yoğurun. İç malzemeyi hazırlamak için kıyılmış maydanoz ve peynirleri karıştırın. Hamuru unlanmış zeminde açın, bardak ağzı ile yuvarlak kesin ve tam ortasına iki çizgi atın. Üzerine iç malzemeyi koyun, kenarlarını kapatıp tepsiye ters yerleştirin. Bıçakla çizdiğiniz yerden hamuru açın ki iç malzemesi gözüksün. Üzerine çok az miktarda yumurtanın sarısını koyup 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.

Kıymalı yufka böreği tarifi

4 adet yufka
1 su bardağı süt
1 adet yumurta

İçi için:

400 gram kıyma
2 adet soğan
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Yapılışı: Soğanları rendeleyip tereyağında tavada 5 dakika sote edin. Üzerine kıymayı ekleyip 5 dakikada daha kavurun. Ocaktan alıp baharatlarla kıyılmış maydanozu ekleyin ve biraz soğumaya bırakın. Yufkaların bir tanesini tepsiye koyun, üzerine süt ve yumurtayı çırpıp bir miktarıyla ıslatın. İkinci yufkayı üzerine koyun ve kıymalı iç malzemeyi ince bir kat halinde döşeyin. Üzerine üçüncü yufkayı koyun ve sütle ıslatın. Dördüncü yufkayı da üzerine koyup tepsinin kanarından taşan kısımları kesin ve üzerine düzgünce yerleştirin. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
 
Copyright © 2011. Deniz Malzemeleri Av Malzemeleri . All Rights Reserved