Home » » Fırında Kalkan Balığı

Fırında Kalkan Balığı

KALKAN balığı dilimlerini yıkayıp süzgüye alın. Karabiber, tuz ile hafifçe ovalayıp bekletin. Soğan, limon ve domatesi halka olarak doğrayın. Bir güvecin içine midye ve karides hariç tüm malzemeyi düzgünce yerleştirip 180 derecede ısıtılmış fırında 35 dk. pişirin. Güvece midye ve karidesi ekleyip 10 dk. daha pişirip servis yapın.

4 kişilik
4 dilim kalkan balığı
6-8 midye
4 temizlenmiş karides
2 domates
1 kuru soğan
Yarım limon
Yarım fincan zeytinyağı
2 defne yaprağı
Yarım su bardağı balık suyu veya krema
Tuz, karabiber ve fırın poşeti
Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Deniz Malzemeleri Av Malzemeleri . All Rights Reserved