Popüler Yayınlar

BULGURLU KİRİŞ OTU

4 Mayıs 2011 Çarşamba

OKTAY USTA BULGURLU KİRİŞ OTU

1 kg. kiriş otu
1 çay b. iri bulgur
2 soğan
1 kase sarımsaklı biberli sos
zeytinyağı
tuz
su

EV USULÜ PATLICAN KEBABI

OKTAY USTA EV USULÜ PATLICAN KEBABI

400 gr. kıyma
100 gr. kuyruk yağı
patlıcan
tuz
karabiber
domates
biber
finike bazlaması

Hazırlanışı :

Kuyruk yağını ince bir şekilde kıyıyoruz. Kıyma ile birlikte kuyruk yağını iyice yoğuruyoruz. Tuz ve karabiberini ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
Kalın patlıcanları şerit şeklinde soyup kalın dilimler şeklinde doğruyoruz. Köftemizden ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Demir şişe bir patlıcan bir köfte geçirmek üzere diziyoruz.


Domates ve biberleride doğrayıp çöp şişe geçiriyoruz. Patlıcan kebaplarımızı önceden ısıtılmış 250 derece fırında pişiriyoruz. Domates ve biberleride pişirip servis tabağına bazlama ile birlikte patlıcan kebaplarımızı ve domates ve biberleri koyup servis ediyoruz.

TURUNÇLU RULO REVANİ

OKTAY USTA TURUNÇLU RULO REVANİ

3 yumurta
1 çay b. toz şeker
3 çorba k. un
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
3 çorba k. su

İÇ HARCI İÇİN:
turunç marmelatı
pirinç yeşil fıstık

ŞERBETİ İÇİN:
2 su b. toz şeker
1 su b. su
yarım su b. portakal suyu

ÜZERİ İÇİN:
köpürtülmüş şanti

Hazırlanışı :

Yumurta, şeker, un, kabartma tozu, vanilya ve suyu mikser ile çırpıyoruz. Yağlı kağıt serili tepsiye döküp yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 8-9 dakika pişiriyoruz.

Piştikten sonra yağlı kağıtla birlikte rulo şeklinde sarıyoruz. Ruloyu açıp turunç marmelatını üzerine sürüyoruz (marmelat yerine muz, çilek gibi meyvelerde olabilir). Ardı ndan antep fıstığı döküyoruz. Hamurumuzu sıkı bir şekilde rulo olarak sarıyoruz kağıtla birlikte. Yarım saat dinlendirdikten sonra kağıdı açıp ruloyu 1 parmak kalınlığında kesiyoruz.

Şerbeti için, şerbet malzemelerini tencerenin içinde 10-12 dakika pişiriyoruz. Şerbet ılıdıktan sonra revanimizin üzerine döküyoruz. Şerbetini biraz çekmesi için dinlendiriyoruz. Üzerine çırpılmış şantiyi şanti torbasına koyup üzerine sıkıyoruz.

SOSİSLİ PATATESLİ ZARF BÖREĞİ

OKTAY USTA SOSİSLİ PATATESLİ ZARF BÖREĞİ

1 yumurta
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. su
3 çorba k. yoğurt
çeyrek pk. yaşmaya
ustasından un ölçüsü
tuz

İÇ HARCI İÇİN:
4 haşlanmış patates
2 sosis
2 soğan
1 kase sivri biber
50 gr. kaşar peyniri
tuz
karabiber
sıvıyağ

ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta sarısı
çörekotu

Hazırlanışı :

Yaş mayayı ılık su ile çözüyoruz. Yumurta, sıvıyağ, yoğurt, ve alabildiği kadar unu kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğuruyoruz. Hamuru yarım saat mayalandırıyoruz. İç harcı için, soğanı yemeklik doğruyoruz. Kaşarı küp küp doğruyoruz.Haşlanmış patatesleri rendeliyoruz. Sivri biber ve sosisleri doğruyoruz.


Soğanları biraz sıvıyağ ile birlikte kavuruyoruz. Rendelenmiş patatesleri ekleyip karıştırıyoruz.Biberleri ve son olarakda sosisleri katıp karıştırmaya devam ediyoruz. Tuz ve karabiberini ekleyip altını kapatıyoruz.


Hamur mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlıyoruz. Merdane ile tabak büyüklüğünde açıyoruz. İç harçtan ortasına koyup üzerine doğranmış kaşar koyuyoruz.


Zarf şeklinde önce alt, sonra yan ve son olarakda baş kısmını ortaya doğru kapatıyoruz. Yağlanmış tepsiye böreklerimizi dizip yumurta sarısını sürüp çörek otunu serpiyoruz.Biraz daha mayalandırdıktan sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

KAYAZAK OTU SALATASI

OKTAY USTA KAYAZAK OTU SALATASI

1 demet kayazak otu
3 domates
1 limon
2 çorba k. nar ekşisi
2 diş sarımsak
zeytinyağı
pulbiber
tuz

Hazırlanışı :

Kayazak otunu doğruyoruz. Domatesler, nar ekşisi, sarımsak ve limon suyunu robota vurup püre haline getiriyoruz.

Salata tabağına doğranmış kayazak otunu koyup üzerine zeytinyağı, tuz, pulbiber ve robota vurduğumuz domates sosunu döküp servis ediyoruz.
 
Copyright © 2011. Deniz Malzemeleri Av Malzemeleri . All Rights Reserved