Home » » EV USULÜ PATLICAN KEBABI

EV USULÜ PATLICAN KEBABI

OKTAY USTA EV USULÜ PATLICAN KEBABI

400 gr. kıyma
100 gr. kuyruk yağı
patlıcan
tuz
karabiber
domates
biber
finike bazlaması

Hazırlanışı :

Kuyruk yağını ince bir şekilde kıyıyoruz. Kıyma ile birlikte kuyruk yağını iyice yoğuruyoruz. Tuz ve karabiberini ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
Kalın patlıcanları şerit şeklinde soyup kalın dilimler şeklinde doğruyoruz. Köftemizden ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Demir şişe bir patlıcan bir köfte geçirmek üzere diziyoruz.


Domates ve biberleride doğrayıp çöp şişe geçiriyoruz. Patlıcan kebaplarımızı önceden ısıtılmış 250 derece fırında pişiriyoruz. Domates ve biberleride pişirip servis tabağına bazlama ile birlikte patlıcan kebaplarımızı ve domates ve biberleri koyup servis ediyoruz.
Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Deniz Malzemeleri Av Malzemeleri . All Rights Reserved