Popüler Yayınlar

Kumlu Kurabiye Tarifi

20 Nisan 2011 Çarşamba

Herşey Tadında KUMLU KURABİYE - İZLEYİCİ – SEMRA HANIM
MALZEMELER;
1paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
Toz sos;
4 kaşık kakao
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı pudra şekeri

HAZIRLANIŞI;
Yumuşak bir hamur yoğurun. Küçük şekiller verin. 170 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Toz sosun malzemelerini birbirine karıştırın. Fırından çıkarttığınız kurabiyeleri 10 dakika bekletin ve toz sosa bulayın. Afiyet olsun.

Zeytinli Penguenler

Herşey Tadında ZEYTİN PENGUENLER
MALZEMELER;
18 adet iri siyah zeytin
200 g. krem peynir
1 adet havuç
18 adet küçük siyah zeytin

HAZIRLANIŞI;
İri siyah zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Çekirdeklerini çıkarttığınız zeytinlerin göbeğine uzunlamasına bir kesik atın ve içine çay kaşığı yardımı ile krem peynir doldurun. Havucu ince yuvarlak dilimler haline getirin ve penguenlerin ayaklarını oluşturmak için her yuvarlak diliminden üçgen bir parça kesin. Bir kürdanı havuç dilimine saplayıp üzerine peynir doldurduğunuz iri zeytinleri geçirin. Küçük boy zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın ve her birine bıçakla ortadan çizik atın. Penguenin ağzı için, ayak oluşturmak için kestiğiniz üçgen havuç parçalarını bıçakla kestiğiniz yere yerleştirin. Hazırladığınız bu küçük zeytinleri de kürdana geçirin, servis edin

Sandal Sefası Tarifi

Herşey Tadında SANDAL SEFASI
MALZEMELER;
2 adet bostan patlıcanı
Kızartmak için sıvıyağ
½ kg antrikot et
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet domates
2 adet sivribiber
Tuz
Kaşar peyniri rendesi

HAZIRLANIŞI;
Bol sıvıyağı kızartma tenceresinde iyice kızdırın. Patlıcanları birer birer uzunlamasına ikiye kesip kabuklarını soymadan yüksek ateşte önlü arkalı kızartın. Kağıt havlunun üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Kalan patlıcanlara da aynı işlemi uygulayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Antrikotu ilave edip bıraktığı suyu iyice azalana kadar pişirin. Biberleri ve domatesi doğrayıp tuzla birlikte ete ekleyip pişirin. Patlıcanların ortasını çatalla bir miktar ezin. İçlerine etten bir kaşık koyup fırın kabına dizin. Etin suyu kaldıysa bu suyu kalmadıysa bir miktar salçalı suyu kabın altına dökün. 200C fırında pişirin. Fırından çıkartırken üzerlerine peynir rendesi serpin. Servis edin. Afiyet olsun.
 
Copyright © 2011. Deniz Malzemeleri Av Malzemeleri . All Rights Reserved