Popüler Yayınlar

Portakallı Revani Tarifi

23 Nisan 2011 Cumartesi

1 çay bardağı irmik
2 bardak un
4 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 adet portakalın suyu
1 adet portakalın kabuğunun rendesi
1 bardak şeker
2 kaşık yoğurt
1 tatlı kaşığı tarçın
Şurubu için
1 adet portakal suyu
1 bardak şeker
1 bardak su
Portakal şekerlemeleri için
2-3 adet küçük portakal
1 bardak şeker
Yarım limon suyu

Yapılışı:

Şekerle yumurtalar çırpılır. Ardından un, irmik, yoğurt, kabartma tozu, portakal suyu ve kabuğunun rendesi ilave edilerek revani karışımı hazırlanmış olur. Yağlanmış bir fırın tepsisine yayılarak 170 derecelik daha önceden ısıtılmış olan fırında pişirilerek ılınmaya bırakılır. Diğer yandan şurubu için portakal suyu, 1 bardak su ve şeker kaynatılarak soğutulur.

Ilınan revaninin üzerine şurubu dökülerek 15-20 dakika kadar çekmesi beklenir. Portakal şekerlemeleri içinse, portakallar ince ince dilimlenerek kaynayan suda 15 dakika haşlanır ve süzülür. Ardından şeker eklenerek karamelize edilir. Ve toz şekere bulanarak soğumaya bırakılır. Şurubu çeken revanimiz dilimlenir, portakal şekerlemeleri ile tarçın serpilerek servis edilir.

Baharat Bahçesi

3-4 adet orta boy patates
1 adet al biber
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı pul biber
3-4 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz

YAPILIŞI

Sarımsaklar ezilir, zeytinyağı ve bütün baharatlar karıştırılır. Patatesler kabuklu olarak çok iyi yıkanır ve dilimlenir. Baharatlı zeytinyağına batırılan patates dilimleri en az 1 saat kadar bu karışımın içinde bekletilir. Daha sonra yağlanmış bir fırın kabına dizilen patates dilimlerimizin üzerine ince kıyılmış olan al biberler serpilerek 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirilir. Yemeğimiz sıcak olarak servis edilir.

Fesleğenli Kek Tarifi

1 demet taze fesleğen
100 gr sert beyaz peynir
2 bardak un
Yarım Bardak mısır unu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
3 yumurta kabartma tozu
1 paket

YAPILIŞI

Bu tarifimizde taze fesleğen yerine dereotu veya maydanoz da kullanabiliriz. Arzuya göre bu şifalı otların hepsini de karışık olarak kekimize katabiliriz. Yumurtalar köpürene kadar çırpılır. Yoğurt ve zeytinyağı ilave edilir. Un, mısır unu ve kabartma tozu harmanlandıktan sonra eklenir. En son olarak ezilmiş beyaz peynir ve ince kıyım doğranmış olan fesleğenimiz karışıma ilave edilir. Fesleğenli kek karışımımız yağlanmış bir kek kalıbına dökülür. Daha önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında 50 dakika kadar pişirilir. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarılarak dilimlenir ve servis edilir.

Limonlu Minik Kekler

2,5 bardak un
3 adet yumurta
1 bardak şeker
1 paket kabartma tozu
1 adet limon suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

Yumurtalar şekerle çırpılır. Öncelikle sıvı olan malzemeler ilave edilir. Ardından un, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi eklenerek kek hamurumuz hazırlanır. Yağlanmış küçük kek kalıplarına paylaştırılan mini keklerimiz daha önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında 35 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkarılan mini limonlu kekler hafif ılındıktan sonra servis edilebilir.

Enginarlı Tavuk

500 gr kemiksiz tavuk kuşbaşı
3 adet enginar
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 adet soğan
1/2 bardak krema
5-6 adet kornişon turşu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz

Yapılışı:

Soğanımız yemeklik olarak doğranır ve sıvı yağda hafifçe kavrulur. Tavuk etleri ilave edilerek kavurma işlemi devam eder. Enginarlar uzun uzun kesilerek tencereye ilave edilir. 2 bardak su ve tuz eklenerek tencerenin kapağı kapalı olarak 30-40 dakika kadar pişirilir. Ocaktan indikten sonra krema, ince doğranmış turşular, ince kıyım maydanoz ve dereotu ilave edilerek yemeğimiz servise hazır hale getirilir.

Patatesli Tepsi Çöreği

500 gr pırasa
200 gr kıyma
Karabiber
Tuz
1 bardak süt
2 kaşık un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı (Üzeri için)

HAMURU İÇİN

1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
150 gr tereyağı
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu

YAPILIŞI

Pırasalar doğrandıktan sonra kıyma ile beraber sıvı yağda hafifçe kavrulur. Pırasalar yumuşamaya başlayınca un ve süt eklenerek karıştırılır. Tuz ve karabiber ilave edildikten sonra pırasalı iç soğumaya bırakılır. Hamurumuzun malzemeleri karıştırılarak yoğrulur. Yağlanmış bir fırın tepsisine hamurumuzun yarısı yayılır. Üzerine kıymalı pırasalı içimiz koyulur. Kalan hamurumuz üst kısma yayılarak yumurta sarısı sürülür ve daha önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında 50 dakika kadar pişirilir. Sıcak veya ılık olarak servis edilir.

Patatesli Dönence

1 su bardağı zeytinyağı
2 kaşık yoğurt
Aldığı kadar un
Tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
Susam ve çörek otu (üzerine serpmek için)
İçi için
2-3 adet haşlanmış patates
1 büyük soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Karabiber, pul biber, tuz
Yarım demet maydanoz

Yapılışı

Yumurta, yoğurt, zeytinyağı, şeker aldığı kadar un karıştırılarak yoğrulur. Hafif nemli bir beze sarılan hamurumuz 30 dakika kadar bekletilir. Bu arada soğanımız yemeklik olarak doğranır zeytinyağında hafifçe kavrulur. Rendelenmiş olan haşlanmış patatesler soğanlara ilave edilir. Baharatlar ve tuz eklenerek iç malzememiz soğumaya bırakılır. Dinlenen hamurumuz 3 parçaya ayrılarak bir oklava yardımı ile açılır.

Patatesli malzememizden koyularak rulo halinde döndürülerek sarılır. Yağlanmış bir fırın tepsisine sarılan hamurlarımız yine döndürülerek yerleştirilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür, susam ve çörekotu serpilerek 170 derecelik daha önceden ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra kesilerek servis edilir.

Mantarlı Tavuk But

300 gr mantar
2 çorba kaşığı soya sosu
2-3 diş sarımsak
1 kg tavuk budu (uzun kemikleri kesilmiş)
Yarım demet maydanoz
1 demet taze kekik
1 bardak krema
Taze çekilmiş karabiber

Yapılışı

Tavuklar kızgın tavaya koyularak arkalı önlü olarak 10 dakika kadar kızartılır. Yayvan bir tencereye alınan tavuklara mantarlar ve ezilmiş sarımsaklar eklenerek tenceremizin kapağı kapatılır ve hafif ateşte 1 saat kadar pişirilir. Soya sosu, baharatlar ve krema ilave edildikten sonra 20 dakika daha kapağı açık olarak pişirilir. Yemeğimiz taze maydanoz ve taze kekik serpilerek makarna garnisi ile servis edilir.

Hardal Soslu Patatesli Tavuk

5-6 adet küçük patates
2 adet tavuk göğüs eti(500 gr kadar)
1 çorba kaşığı hardal
Yarım bardak krema
3-4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 demet ince kıyılmış maydanoz

Yapılışı:

Tavuk etleri doğranarak ezilmiş olan sarımsaklarla beraber sıvı yağda çevrilir. Patatesler bütün olarak tencereye ilave edilir. Bir bardak su eklenerek 20 dakika kadar pişirilir. Patatesler piştikten sonra yemeğimiz tabaklara servis edilir. Diğer yandan hardal ve krema karıştırılarak yemeğimizin üzerine gezdirilir. İnce kıyılmış olan maydanozlar serpilerek servis edilir.

Elmalı tart

3 adet elma
1 çorba kaşığı tarçın
1 bardak şeker
1 kaşık tereyağı
Hamuru için
200 gr tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
Yarım bardak pudra şekeri
1 paket vanilya

Yapılışı:

Elmaların kabukları soyulduktan sonra dilimlenir ve şekerle hafifçe karamelize edilir. Ocaktan indirildikten sonra 1 kaşık tereyağı ve tarçın ilave edilir. Hamurumuzun malzemeleri karıştırılarak yoğrulur. Elde edilen hamur kelepçeli bir fırın kabına yayılır. Daha önce pişirmiş olduğumuz elmalar hamurun üzerine yerleştirilir. Tartımız 180 derecelik daha önceden ısıtılmış olan fırında 40 dakika kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra 15-20 dakika kadar dinlendirilir ve servis edilir.

Ankara Çelik Kapı Fiyatları

Ankara Çelik Kapı Fiyatları,Çelik Kapı Firmaları Ankara,Çelik Kapı Modelleri Ankara,
Çelik Kapı, Fiyatları, Modelleri, Firmaları, Ankara Kapı Fiyatları…

Ankara İvedik Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren DİMAK, 1980 yılından bugüne kadar faaliyetlerini de…
Ankara Çelik Kapıda Ankara firmalarından birisidir.

Filli Boya Fiyatları

Boya firmaları dendiğinde akla gelen isimlerin başında yer alan filli boyaya ait fiyat listesine ihtiyacınız olabilir diye düşündük. Genellikle yazın yapılması tercih edilen boya badana gibi işlemlerin günümüzde biraz azalmasından dolayı fiyatlar da az da olsa düşmüş durumda. Bu durumla ilgili daha detaylı bilgiyi ve filli boya güncel fiyat listesini resmi site olan filliboya c-m tr den bulabilirsiniz.

Diğer boya firmalarına ait fiyat listelerine ait adresleri de sitemizin arşivinden rahatlıkla temin edebilirsiniz

Bellona Araba Yatak ve Karyola Fiyatlari

Araba Yatak yada Karyola cocuklarin ilgisini ve begenisini ceken ,hayallerini susleyen urunler arasinda.Son gunlerin özellikle erkek cocuklarinin gözdesi durumunda.

Start F1 Arabali Karyola bellona urunleri arasinda yerini aliyor.Bellona internet sitesinden bu urune ulasabilir ve fiyatini öğrenebilirsiniz
 
Copyright © 2011. Deniz Malzemeleri Av Malzemeleri . All Rights Reserved