Home » » Portakallı Revani Tarifi

Portakallı Revani Tarifi

1 çay bardağı irmik
2 bardak un
4 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 adet portakalın suyu
1 adet portakalın kabuğunun rendesi
1 bardak şeker
2 kaşık yoğurt
1 tatlı kaşığı tarçın
Şurubu için
1 adet portakal suyu
1 bardak şeker
1 bardak su
Portakal şekerlemeleri için
2-3 adet küçük portakal
1 bardak şeker
Yarım limon suyu

Yapılışı:

Şekerle yumurtalar çırpılır. Ardından un, irmik, yoğurt, kabartma tozu, portakal suyu ve kabuğunun rendesi ilave edilerek revani karışımı hazırlanmış olur. Yağlanmış bir fırın tepsisine yayılarak 170 derecelik daha önceden ısıtılmış olan fırında pişirilerek ılınmaya bırakılır. Diğer yandan şurubu için portakal suyu, 1 bardak su ve şeker kaynatılarak soğutulur.

Ilınan revaninin üzerine şurubu dökülerek 15-20 dakika kadar çekmesi beklenir. Portakal şekerlemeleri içinse, portakallar ince ince dilimlenerek kaynayan suda 15 dakika haşlanır ve süzülür. Ardından şeker eklenerek karamelize edilir. Ve toz şekere bulanarak soğumaya bırakılır. Şurubu çeken revanimiz dilimlenir, portakal şekerlemeleri ile tarçın serpilerek servis edilir.
Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Deniz Malzemeleri Av Malzemeleri . All Rights Reserved