Home » » Mantarlı Tavuk But

Mantarlı Tavuk But

300 gr mantar
2 çorba kaşığı soya sosu
2-3 diş sarımsak
1 kg tavuk budu (uzun kemikleri kesilmiş)
Yarım demet maydanoz
1 demet taze kekik
1 bardak krema
Taze çekilmiş karabiber

Yapılışı

Tavuklar kızgın tavaya koyularak arkalı önlü olarak 10 dakika kadar kızartılır. Yayvan bir tencereye alınan tavuklara mantarlar ve ezilmiş sarımsaklar eklenerek tenceremizin kapağı kapatılır ve hafif ateşte 1 saat kadar pişirilir. Soya sosu, baharatlar ve krema ilave edildikten sonra 20 dakika daha kapağı açık olarak pişirilir. Yemeğimiz taze maydanoz ve taze kekik serpilerek makarna garnisi ile servis edilir.
Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Deniz Malzemeleri Av Malzemeleri . All Rights Reserved