Home » » Elmalı tart

Elmalı tart

3 adet elma
1 çorba kaşığı tarçın
1 bardak şeker
1 kaşık tereyağı
Hamuru için
200 gr tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
Yarım bardak pudra şekeri
1 paket vanilya

Yapılışı:

Elmaların kabukları soyulduktan sonra dilimlenir ve şekerle hafifçe karamelize edilir. Ocaktan indirildikten sonra 1 kaşık tereyağı ve tarçın ilave edilir. Hamurumuzun malzemeleri karıştırılarak yoğrulur. Elde edilen hamur kelepçeli bir fırın kabına yayılır. Daha önce pişirmiş olduğumuz elmalar hamurun üzerine yerleştirilir. Tartımız 180 derecelik daha önceden ısıtılmış olan fırında 40 dakika kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra 15-20 dakika kadar dinlendirilir ve servis edilir.
Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Deniz Malzemeleri Av Malzemeleri . All Rights Reserved