200 gr kıyma
Karabiber
Tuz
1 bardak süt
2 kaşık un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı (Üzeri için)
HAMURU İÇİN
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
150 gr tereyağı
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI
Pırasalar doğrandıktan sonra kıyma ile beraber sıvı yağda hafifçe kavrulur. Pırasalar yumuşamaya başlayınca un ve süt eklenerek karıştırılır. Tuz ve karabiber ilave edildikten sonra pırasalı iç soğumaya bırakılır. Hamurumuzun malzemeleri karıştırılarak yoğrulur. Yağlanmış bir fırın tepsisine hamurumuzun yarısı yayılır. Üzerine kıymalı pırasalı içimiz koyulur. Kalan hamurumuz üst kısma yayılarak yumurta sarısı sürülür ve daha önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında 50 dakika kadar pişirilir. Sıcak veya ılık olarak servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder