Home » » Patatesli Dönence

Patatesli Dönence

1 su bardağı zeytinyağı
2 kaşık yoğurt
Aldığı kadar un
Tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
Susam ve çörek otu (üzerine serpmek için)
İçi için
2-3 adet haşlanmış patates
1 büyük soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Karabiber, pul biber, tuz
Yarım demet maydanoz

Yapılışı

Yumurta, yoğurt, zeytinyağı, şeker aldığı kadar un karıştırılarak yoğrulur. Hafif nemli bir beze sarılan hamurumuz 30 dakika kadar bekletilir. Bu arada soğanımız yemeklik olarak doğranır zeytinyağında hafifçe kavrulur. Rendelenmiş olan haşlanmış patatesler soğanlara ilave edilir. Baharatlar ve tuz eklenerek iç malzememiz soğumaya bırakılır. Dinlenen hamurumuz 3 parçaya ayrılarak bir oklava yardımı ile açılır.

Patatesli malzememizden koyularak rulo halinde döndürülerek sarılır. Yağlanmış bir fırın tepsisine sarılan hamurlarımız yine döndürülerek yerleştirilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür, susam ve çörekotu serpilerek 170 derecelik daha önceden ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra kesilerek servis edilir.
Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Deniz Malzemeleri Av Malzemeleri . All Rights Reserved