100 gr sert beyaz peynir
2 bardak un
Yarım Bardak mısır unu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
3 yumurta kabartma tozu
1 paket
YAPILIŞI
Bu tarifimizde taze fesleğen yerine dereotu veya maydanoz da kullanabiliriz. Arzuya göre bu şifalı otların hepsini de karışık olarak kekimize katabiliriz. Yumurtalar köpürene kadar çırpılır. Yoğurt ve zeytinyağı ilave edilir. Un, mısır unu ve kabartma tozu harmanlandıktan sonra eklenir. En son olarak ezilmiş beyaz peynir ve ince kıyım doğranmış olan fesleğenimiz karışıma ilave edilir. Fesleğenli kek karışımımız yağlanmış bir kek kalıbına dökülür. Daha önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında 50 dakika kadar pişirilir. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarılarak dilimlenir ve servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder