Home » » Enginarlı Tavuk

Enginarlı Tavuk

500 gr kemiksiz tavuk kuşbaşı
3 adet enginar
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 adet soğan
1/2 bardak krema
5-6 adet kornişon turşu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz

Yapılışı:

Soğanımız yemeklik olarak doğranır ve sıvı yağda hafifçe kavrulur. Tavuk etleri ilave edilerek kavurma işlemi devam eder. Enginarlar uzun uzun kesilerek tencereye ilave edilir. 2 bardak su ve tuz eklenerek tencerenin kapağı kapalı olarak 30-40 dakika kadar pişirilir. Ocaktan indikten sonra krema, ince doğranmış turşular, ince kıyım maydanoz ve dereotu ilave edilerek yemeğimiz servise hazır hale getirilir.
Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2011. Deniz Malzemeleri Av Malzemeleri . All Rights Reserved