6 Mayıs 2011 Cuma
TAVUĞU 5 su bardağı su ile derin bir tencereye alın. Soğanı soyup bütün olarak yanına atın. Tuz ilave edip kısık ateşte 1 saat pişirin. Soğuyunca iri parçalara ayırın. Bu arada patatesleri kalınca dilimleyip kızartın. Geniş bir tencereye tavuk parçalarını düzgünce yerleştirin, üzerine patates dilimlerini sırayalın. Patates püresine biraz tuz atıp 1 su bardağı tavuğun haşlama suyuyla birlikte yemeğin üzerine gezdirin. Domates dilimlerini üzerine sıralayıp kapağını kapatın. Kısık ateşte 30 dk. kadar pişirip servis yapın. Bu yemeğe arzu ederseniz acı pul biber veya yeşil taze biber ekleyebilirsiniz.
1 bütün tavuk
1 büyük soğan
6 orta boy patates
1 su bardağı domates püresi
2 dilimlenmiş domates
1 çay bardağı zeytinyağı
kızartmak için ay çiçek yağı
tuz
karabiber
1 bütün tavuk
1 büyük soğan
6 orta boy patates
1 su bardağı domates püresi
2 dilimlenmiş domates
1 çay bardağı zeytinyağı
kızartmak için ay çiçek yağı
tuz
karabiber