Popüler Yayınlar

Patatesli Tavuk

6 Mayıs 2011 Cuma

TAVUĞU 5 su bardağı su ile derin bir tencereye alın. Soğanı soyup bütün olarak yanına atın. Tuz ilave edip kısık ateşte 1 saat pişirin. Soğuyunca iri parçalara ayırın. Bu arada patatesleri kalınca dilimleyip kızartın. Geniş bir tencereye tavuk parçalarını düzgünce yerleştirin, üzerine patates dilimlerini sırayalın. Patates püresine biraz tuz atıp 1 su bardağı tavuğun haşlama suyuyla birlikte yemeğin üzerine gezdirin. Domates dilimlerini üzerine sıralayıp kapağını kapatın. Kısık ateşte 30 dk. kadar pişirip servis yapın. Bu yemeğe arzu ederseniz acı pul biber veya yeşil taze biber ekleyebilirsiniz.

1 bütün tavuk
1 büyük soğan
6 orta boy patates
1 su bardağı domates püresi
2 dilimlenmiş domates
1 çay bardağı zeytinyağı
kızartmak için ay çiçek yağı
tuz
karabiber

Geleneksel Menemen

DOMATES ve biberleri yıkayıp yemeklik doğrayın. Bir sahanda tereyağınla arzu ettiğiniz kadar tuz ilave edip orta ateşte soteleyin. Biberler biraz yumuşayınca yumurtaları kırıp beyazının biraz pişmesini bekleyin, daha sonra yavaşça sarılarını patlatıp 1-2 dakika sonra beyazı tamamen pişince ocaktan alıp süzme yoğurt eşliğinde servis yapın.

4 kişilik
4 yumurta
2 büyük domates
4-5 adet yeşil biber (arzu ederseniz acı)
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Tuz

Tarçınlı un helvası

Ceviz ve tereyağını teflon tavaya alın. Cevizler biraz renk değiştirince unu ilave edin. İyice karıştırarak kavurun. Oda sıcaklığındaki sütü ve pekmezi bir kapta karıştırın. Tavayı ocaktan alın ve sütlü karışımı yavaşça yedirin. Tekrar tavayı ocağa alın. 5 dakika kadar karıştırıp ocağın altını kapatın. Hindistan cevizi ve tarçını ekleyip iyice karıştırın. Biraz soğuyunca iki kaşık yardımı ile bu helvadan 8 adet mekikler hazırlayın ve tatlı tabağına alın.

1 su bardağı un
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
100gr ceviz

Alanya usulü kıymalı pilav

Pirinci ayıklayıp üzerine bolca tuzlu sıcak su döküp en az 1 saat bekletin. Tavuk suyunu pilav tenceresine alıp kaynatın. Pirinçleri yıkayıp süzün ve kaynayan tavuk suyunun içine atın. Kapağını kapatıp 20dk kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta kıymasını tereyağda kavurup ateşten alın. Maydanoz, tuz bol karabiber ve kavrulmuş bademle birlikte pişirdiğimiz pilava ilave edilip dikkatlice harmanlayın ve servis tabağına alın.

3 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
250gr kuzu kıyması
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz l Tuz
Taze çekilmiş karabiber
1 su bardağı kavrulmuş badem

Antep’ten Yumurtalı Köfte

TEPSİYE bulguru koyup üzerine 1 çay bardağı suyu gezdirin 15 dakika ağzı kapalı bekletip, biber salçası, kimyonu ve karabiberle ince doğranmış maydanoz, yemeklik doğranmış soğan ve tuzu ilave edin. İyice yoğurun. Bu arada yumurtaları bir kapta iyice çırpıp, teflon bir tavada pişirin. Bulgurlu karışıma ekleyip biraz daha yoğurun. Bir servis tabağına alıp servis yapın.

2 su bardağı ince bulgur
3 yumurta
1 soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay bardağı tereyağı
1 demet maydanoz
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber tuz.

Yoğurtlu Pekmez

YOĞURDU ve lor peynirini iyice birbirine karıştırıp çırpın. Buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar bekletin. 4 çukur kaseye paylaştırıp 2’şer kaşık pekmez dökün ve üzerine Antep fıstığı serpin. Soğuk olarak servis yapın.

4 kişilik

Yarım kilo süzme yoğurt
2 kaşık pastorize yoğurt
2 kaşık tatlı lor (eğer bulamazsanız yerine 1 kaşık kaymak ilave edin)
8 kaşık üzüm pekmezi
2 yemek kaşığı kadar dövülmüş Antep fıstığı

Fırında Kalkan Balığı

KALKAN balığı dilimlerini yıkayıp süzgüye alın. Karabiber, tuz ile hafifçe ovalayıp bekletin. Soğan, limon ve domatesi halka olarak doğrayın. Bir güvecin içine midye ve karides hariç tüm malzemeyi düzgünce yerleştirip 180 derecede ısıtılmış fırında 35 dk. pişirin. Güvece midye ve karidesi ekleyip 10 dk. daha pişirip servis yapın.

4 kişilik
4 dilim kalkan balığı
6-8 midye
4 temizlenmiş karides
2 domates
1 kuru soğan
Yarım limon
Yarım fincan zeytinyağı
2 defne yaprağı
Yarım su bardağı balık suyu veya krema
Tuz, karabiber ve fırın poşeti

Kırmızılı Kek

3.5 su bardağı un
Yarım su bardağı pirinç nişastası
350 gr. fındık ezmesi (veya 2 su bardağı şeker)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
200 gr. margarin
3 yumurta
1 su bardağı nar tanesi
Yarım limon suyu

Fırınınızı 180 derecede ayarlayıp kek kalıbınızı yağlayın. Yağı eritin ve ilk önce yumurta, fındık ezmesi, sonra süt, limon suyu ve yağ sırasıyla mikserin en hızlı devrinde çırpın. Başka bir kapta unları, kabartma tozu, nar tanaleri ve vanilyayı harmanlayın. Unlu karışımı diğer karışıma azar azar tel çırpıcı kullanarak karıştırın. Kalıba döküp fırına verin, yaklaşık 50 dk. pişirin.

Nar Sosu

NİŞASTA hariç tüm malzemeyi kısık ateşte 45 dk. kadar pişirin. Bu sürenin sonunda kıvamına göre mısır nişastasını 1 yemek kaşığı soğuk suda eritip yavaş yavaş sosa katın. Sosunuz nişastanın tamamına ihtiyaç hissetmeden istenilen kıvama gelirse kapta kalan nişastayı eklemeyi kesip sosu hızlı hızlı karıştırın ve ateşten alın. Unutmayın ateşten aldıktan sonra kıvam bir parça daha katılaşacaktır.

2 su bardağı nar suyu
Yarım su bardağı toz şeker
1 çubuk tarçın
Dörtte bir limon suyu
1 tatlı kaşığı mısır nişastası (gerekirse)
 
Copyright © 2011. Deniz Malzemeleri Av Malzemeleri . All Rights Reserved