1 yumurta
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. su
3 çorba k. yoğurt
çeyrek pk. yaşmaya
ustasından un ölçüsü
tuz
İÇ HARCI İÇİN:
4 haşlanmış patates
2 sosis
2 soğan
1 kase sivri biber
50 gr. kaşar peyniri
tuz
karabiber
sıvıyağ
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta sarısı
çörekotu
Hazırlanışı :
Yaş mayayı ılık su ile çözüyoruz. Yumurta, sıvıyağ, yoğurt, ve alabildiği kadar unu kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğuruyoruz. Hamuru yarım saat mayalandırıyoruz. İç harcı için, soğanı yemeklik doğruyoruz. Kaşarı küp küp doğruyoruz.Haşlanmış patatesleri rendeliyoruz. Sivri biber ve sosisleri doğruyoruz.
Soğanları biraz sıvıyağ ile birlikte kavuruyoruz. Rendelenmiş patatesleri ekleyip karıştırıyoruz.Biberleri ve son olarakda sosisleri katıp karıştırmaya devam ediyoruz. Tuz ve karabiberini ekleyip altını kapatıyoruz.
Hamur mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlıyoruz. Merdane ile tabak büyüklüğünde açıyoruz. İç harçtan ortasına koyup üzerine doğranmış kaşar koyuyoruz.
Zarf şeklinde önce alt, sonra yan ve son olarakda baş kısmını ortaya doğru kapatıyoruz. Yağlanmış tepsiye böreklerimizi dizip yumurta sarısını sürüp çörek otunu serpiyoruz.Biraz daha mayalandırdıktan sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder